Krieger & Witte Makelaars
Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

“Voor- en nadelen van de internetmakelaar…….”

Je woning verkopen kan tegenwoordig op vele manieren. Zo heeft de laatste jaren de internetmakelaar zijn intrede gedaan. Dit scheelt natuurlijk vaak wel een hoop geld, dat zal ik zeker toegeven, maar ook een hoop service. Vaak voor een vast bedrag ontvangt de verkoper een totaal uitgeklede dienstverlening. Zo regelt de klant zelf zijn foto’s en moet hij zelf aspirant-kopers rondleiden in zijn woning. Mijn ervaring als traditionele full-service makelaar is dat aspirant-kopers zich toch veel minder vrij voelen als een eigenaar zelf aanwezig is tijdens de bezichtiging. Na een bezichtiging krijgen de aspirant-kopers ook geen papieren brochure mee. Ik hoor u al denken, een papieren brochure? In dit digitale tijdperk? Jazeker, aspirant-kopers vinden het erg fijn als ze na een leuke bezichtiging een nette verzorgde brochure meekrijgen naar huis. Kennelijk geeft het merendeel toch nog de voorkeur aan het bladeren in een papieren brochure dan scrollen en swipen op een touchscreen. Wat ook als groot nadeel van de internet makelaar wordt gezien, is dat er geen afspraken te maken zijn over ‘no cure no pay’. In het geval van de internetmakelaar ben je het vaste bedrag kwijt ongeacht of uw woning wordt verkocht.

Bij de internetmakelaar dient u ook vaak zelf te onderhandelen over de prijs. Dit kan heel nadelig voor u uitvallen wanneer u weinig ervaring heeft in het voeren van onderhandelingen. Een makelaar voert dagelijks dit soort onderhandelingen, waarbij hij mogelijk een hogere verkoopprijs voor u kan bedingen.

Ook loopt u meer juridisch gevaar als u alles zelf doet. Het risico dat u loopt als er na de overdracht toch gebreken blijken te zijn en u niet aan uw meldplicht heeft voldaan, kan leiden tot fikse problemen die grote financiële gevolgen voor u kunnen hebben. De taak van de klassieke makelaar is dat u zich juridisch indekt door het invullen van een verkopersvragenlijst. Uiteraard dient dit wel naar waarheid te worden ingevuld.

Een ander groot voordeel van ons als traditionele full-service makelaar is dat wij regelmatig contact hebben met onze opdrachtgevers. Dit doen wij, net zoals de internetmakelaar per mail en telefoon, maar wij maken het verschil in persoonlijk contact. Wij komen bij onze opdrachtgevers langs om persoonlijk de voortgang van de verkoop van de woning te bespreken. Zo signaleren wij sneller veranderingen in de persoonlijke situatie van de verkoper waardoor we sneller kunnen inspringen op deze veranderingen.

Als u een woning wilt verkopen die heel courant is dan zie ik best wel de voordelen van een internetmakelaar, maar helaas worden niet alle woningen snel verkocht. Soms is er toch echt iets meer nodig dan alleen een Te Koop bord in de tuin en een Funda plaatsing. De internetmakelaar laat het hierbij vaak afweten. Wij zijn, naast zichtbaar zijn op alle landelijke woningwebsites, zeer actief op social media en dan voornamelijk Facebook. Een Facebook advertentie is doelgericht, accuraat en betaalbaar. Met een relatief klein bedrag is er een groot bereik waarbij wij specifiek adverteren op basis van leeftijd, locatie, en gezinssamenstelling. Als extra voordeel is een Facebook advertentie meetbaar in tegenstelling tot een krantenadvertentie of een buurtmailing. Niet dat we deze methodes niet meer gebruiken, want ze kunnen wel degelijk effectief zijn, maar helaas kunnen we het resultaat niet tot nauwelijks meten.

Conclusie: traditionele of internetmakelaar?
Hebt u een courante woning en durft u het aan om uw woning zelf te verkopen, dan is de internetmakelaar zeker een optie.
Wilt u meer zekerheid en een soepel verlopend verkoopproces dan is de traditionele makelaar toch de beste keuze. Dit kost wat extra geld, maar daar krijgt u dan ook heel wat voor terug.

Overweegt u uw woning te verkopen? Wij geven u graag inzicht in de huidige marktwaarde van uw woning.

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht of neem telefonisch contact met ons op.

0187 218 008
Ma t/m Za van 8.30 tot 22.00 uur

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

;