Krieger & Witte Makelaars
Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Taxaties

Taxatie Goeree-Overflakkee en Voorne-Putten

Een taxatie is een objectieve en onafhankelijke waardebepaling van een onroerend goed. Een taxatie is meestal nodig bij de aanvraag van een hypotheek, bij een boedelscheiding of een erfenis.

Krieger & Witte makelaars kunnen een vakkundige taxatie voor u uitvoeren. Bij een taxatie hanteren wij de richtlijnen van het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI) waarbij wij ook aangesloten zijn.

Bij een taxatie komt veel kijken. Wij controleren en beoordelen veel verschillende zaken die de waarden van uw woning bepalen:

 • De inhoud en oppervlakte;
 • De staat van onderhoud;
 • Milieuaspecten;
 • Locatie en omgeving;
 • Het bestemmingsplan;
 • Actuele ontwikkelingen in de woningmarkt;
 • De kadastrale gegevens;
 • Aangebrachte energiebesparende maatregelen.

Al onze bevindingen worden vastgelegd in een gedegen taxatierapport. Daarin vindt u een onderbouwing van het oordeel van de taxateur. Onze taxatierapporten kenmerken zicht door:

 • Onze taxatierapporten worden geaccepteerd door alle geldverstrekkers in Nederland;
 • Wij laten onze taxatierapporten controleren en valideren door het NWWI;
 • U krijgt een gedegen taxatierapport , aangevuld met alle essentiële bijlagen;
 • De kennis van onze taxateur wordt op peil gehouden door verplichte educatie;
 • Taxatierapporten kunnen zowel digitaal als in hardcopy worden aangeleverd.

NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut)

Het Nederlands Woning Waarde Instituut, het NWWI, valideert (keurt) rapporten van woningtaxaties van aangesloten taxateurs en ziet erop toe dat elke taxatie uniform en volgens duidelijke richtlijnen is opgesteld. Geldverstrekkers, intermediairs en Taxatie Goeree-Overflakkee en Voorne-Puttenconsumenten krijgen zo heldere, objectieve en betrouwbare woningtaxaties die inzicht geven in de wijze waarop de getaxeerde waarde tot stand is gekomen. Alleen taxateurs die aan strenge kwaliteitseisen voldoen, kunnen zich bij het NWWI aanmelden.

 

Valideren

Het WEW (uitvoerder van de NHG) heeft vastgesteld dat vanaf 1 januari 2010 een taxatierapport, voor de financiering van een NHG-hypotheek, uitsluitend mag worden geaccepteerd indien deze door een van de door de WEW erkende instituten is ‘gevalideerd’. Valideren betekent in deze context dat wordt gecontroleerd of de taxateur én de taxatierapporten voldoen aan de strenge kwaliteitseisen zoals deze door de WEW zijn voorgeschreven.

Een taxatierapport is namelijk een belangrijk instrument bij risicobeheersing voor zowel consument als financier. En juist in deze tijd waar in het verleden behaalde woningprijzen bij verkoop niet langer vanzelfsprekend zijn, is een juiste en volledige onderbouwing van een getaxeerde waarde voor alle betrokkenen van groot belang.

De verplichting tot validatie door het WEW, zorgt ervoor dat de juiste doel- en richtlijnen worden gehanteerd voor een deskundige onderbouwing van de waarden en de risico’s van het getaxeerde object. Een taxatie is niet alleen een administratieve noodzakelijkheid voor de haalbaarheid en acceptatie van de hypotheek.

 

Tarieven

Tarief taxatie eengezinswoning in huidige staat € 599,- all-in*

Tarief taxatie appartement in huidige staat € 649,- all-in*

Opslag taxatie voor- en na verbouwing € 50,- all-in*

All-in*: alle bedragen zijn incl. 21% BTW, validatie-, kadaster- en legeskosten.

 

Ik wil een taxatie laten uitvoeren door Krieger & Witte makelaars

Taxatie Goeree-Overflakkee en Voorne-Putten

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht of neem telefonisch contact met ons op.

0187 218 008
Ma t/m Za van 8.30 tot 22.00 uur

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

;