Krieger & Witte Makelaars
Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Training Marketing voor Makelaars

“Training Marketing voor Makelaars van Martijn Joosten”

Van de week was het dan zover. Danny en ik hadden ons ingeschreven voor de training Marketing voor Makelaars van Martijn Joosten. Ik was enige weken geleden bij een gratis training geweest van Martijn waar mij de basisprincipes en de kracht waren uitgelegd van internet marketing. Tijdens deze gratis training kwam ik er achter dat ik als begin veertiger toch wel het e.e.a. aan kennis te kort kwam betreffende de vindbaarheid van ons bedrijf op internet. Toen Martijn mij ook nog ging vertellen wat er allemaal met Facebook kan en hoe je Krieger & Witte makelaars op een relatief eenvoudige en voordelige manier onder een groot publiek onder de aandacht kan brengen voelde ik mij helemaal een digibeet.

Na de gratis training is Martijn bij ons langsgekomen voor een website scan. Ook toen ging er weer een hele digitale wereld voor mij open waar ik het bestaan niet van wist. Gelukkig vond ik mijn gelijke in mijn mede veertiger Danny, want ook voor hem was veel nieuw wat we te horen kregen. Het was wel fijn om te horen dat onze website redelijk goed in de steigers stond en dat we met wat finetunen een beter zoekresultaat op internet zouden kunnen bewerkstelligen.

Martijn had ons zo enthousiast gemaakt dat we ons beiden hebben ingeschreven voor de 2 daagse training, waar ons alle ins en outs van internet marketing zouden worden uitgelegd. Zoals eerder gezegd, vandaag was het dan zover.
Als geen ochtendmens moest ik toch vroeg mijn bed uit. Het weer maakte me al niet veel vrolijker, want het regende. Ondanks het vroeg uit bed komen en het miezerige weer had ik toch een goede zin, want ik had heel veel zin in de dag. Na Danny opgehaald te hebben was onze eindbestemming ’s-Hertogenbosch waar de training geven zou worden. Het was erg druk op de weg en zeker als je niet gewend bent om in files te staan. Gelukkig waren we wat vroeger van huis vertrokken, want we kwamen precies op tijd aan op de trainingslocatie.

Martijn had een mooie locatie uitgezocht waar het gelukkig ook goed parkeren was. Kennelijk waren er meer makelaars enthousiast gemaakt door Martijn zijn gratis training, want ik zag behoorlijk wat bekende gezichten die ik ook die dag had gezien. Na een kort voorstelrondje kregen we van Martijn de eerste opdracht. Hij wilde ons bewust maken waar we nu met ons bedrijf staan en waar we over een bepaalde periode willen staan. In alle rust hebben Danny en ik áán ons bedrijf gewerkt en niet ín ons bedrijf. Door bewust doelen te stellen, maar met name deze ook helder aan het papier toe te vertrouwen heeft ons veel inzicht gegeven hoe we deze doelen ook kunnen behalen. Natuurlijk hadden Danny en ik over onze doelen gesproken, maar we hadden ze nog nooit zo concreet opgeschreven. Nadat we onze doelen met onze medecursisten hadden gedeeld was het tijd voor de lunch. Ik heb eigenlijk maar 1 woord voor de lunch….heerlijk!

Na de lunch begon het onderwerp waar ik het meest op zat te wachten. Hoe zetten we ons bedrijf met een online marketing strategie nog beter op de kaart. Nou, toen begon echt de abracadabra voor mij. Termen als Sales Funnel, Copy Writing, long-tail en sort-tail zoekwoorden die je CTR vergroten, SEO’s en landingspagina’s vlogen ons om de oren. Nu begreep ik pas echt dat ik hier echt iets kon leren. Alles draait om klanten op je website te krijgen. Martijn heeft hier drie pijlers voor: Zien, boeien en binden! Het was een behoorlijk theoretische middag. Martijn gaf aan dat we op de 2de dag meer de praktijk in zouden gaan met concrete voorbeelden en opdrachten.

Martijn heeft ons al veel geleerd en inzichten gegeven al heb ik op dit moment nog meer vragen als toen ik de ochtend begon. Martijn verzekerde mij dat op dag 2 alles op zijn plaats gaat vallen. De 1ste dag heeft Danny en mij al wel dusdanig geïnspireerd dat we direct zijn begonnen met het optimaliseren van onze website waardoor ons woningaanbod hoger in de zoekersresultaten van Google komt te staan en dus beter vindbaar is op internet.

Ook werd ons verteld waarom het nut heeft om een Blog te schrijven. Hiermee informeer je je opdrachtgevers en bezoekers van de website en kun je eventueel ook probleemgericht schrijven. Het is voor mij best onwennig om zo’n 1ste Blog te schrijven, maar ik heb het advies van Martijn toch opgevolgd. Dit zal dus zeker niet mijn laatste Blog zijn. Uiteindelijk doen we dit alles voor onze opdrachtgevers die ons het vertrouwen hebben gegeven om hun woning te mogen verkopen. Deze training zal ons nog beter in staat stellen om deze woningen nog beter onder de aandacht te brengen om zo een verkoop te bespoedigen.

Martijn, alvast bedankt voor de 1ste dag en tot volgende week.

 

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht of neem telefonisch contact met ons op.

0187 218 008
Ma t/m Za van 8.30 tot 22.00 uur

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

;