Krieger & Witte Makelaars
Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Wat staat de woningmarkt te wachten tijdens de Corona-epidemie

Sinds afgelopen zondag heeft onze regering verscherpte Corona-maatregelen afgekondigd. Scholen, sportclubs en horecagelegenheden moeten drie weken dicht, werkgevers zijn opgeroepen om hun werknemers zoveel mogelijk thuis te laten werken en ZZP’ers zien hun omzet dalen van 100 naar 0. Een bedrijfstak die nog niet zonder omzet zit zijn de supermarkten die juist overuren draaien. Op moment van schrijven lees ik dat deze toestemming hebben gehad om ’s nachts te mogen bevoorraden.

Dat de afgeroepen maatregel grote economisch consequenties zullen hebben lijkt ons evident. Beurzen boeken grote verliezen en ook verwachten wij dat de woningmarkt getroffen zal worden, ondanks het feit van het grote steunpakket van onze overheid. Banen en inkomen zullen zo veel als mogelijk gespaard blijven.

Wat de woningmarkt in Nederland gaat doen, is niet te voorspellen. Historische gegevens vertellen ons dat bij virus-uitbraken de prijzen nauwelijks dalen, wel loopt het aantal verkopen terug. Na de uitbraak hersteld de markt en volgt deze de trend van voor de uitbraak.

Officiële cijfers zijn er nog niet, maar de verwachting is wel dat er een daling te zien zal zijn in het aantal woningverkopen, bezichtigingsaanvragen en waardebepalingen. Als we de historische cijfers volgen dan maakt het voor de prijs, die je voor je woning krijgt, niet veel uit of je nu of na deze uitbraak je woning te koop zet. Onze verwachting is wel dat een verkoop wat langer zal gaan duren. Veel aspirant-kopers vermijden contacten en willen en zullen dus ook niet komen bezichtigen.

Onze verwachting is dat na de Corona-epidemie de woning verkopen weer gaan toenemen. Uiteraard heeft dit wel te maken met hoelang de epidemie duurt. Denk je erover om je woning te gaan verkopen, maar wil je eerst afwachten wat de gevolgen gaan zijn, dan kun je deze tijd gebruiken om de verkoop voor te bereiden. Gebruik de tijd om je woning verkoop klaar te maken en (kleine) klusjes nu toch eens op te pakken. Denk hierbij aan o.a. reparatie- en/of schilderwerk. Vraag je makelaar ook om tips die de verkoopopbrengst kan vergroten.

Je hebt ook voldoende tijd om die juiste makelaar te kiezen. Wat is hun aanpak, wat zijn de kosten en hoe gaan ze de verkoop aanpakken. Wij bieden potentiële verkopers de mogelijkheid om vanuit hun woning hun vragen aan ons voor te leggen.

Hoe doen we dat?

Maak met je telefoon een filmpje en/of foto’s van je woning en mail of app deze naar ons. Maak zo veel mogelijk foto’s of zo’n uitgebreid mogelijk filmpje. Zo krijgen wij een goed beeld van je woning en je ontvangt van ons een indicatie van de vraagprijs zonder dat wij bij je langs hoeven te komen. Deze indicatie zal een bepaalde bandbreedte hebben. Ook krijg je van ons een advies om je woning verkoop klaar te maken. Zo kun je, je woning helemaal voorbereiden voor het moment dat je de woning definitief online wil aanbieden. Wij bieden deze service gratis en vrijblijvend aan, maar uiteraard hopen wij dat als je beslist om je woning te gaan verkopen dit via ons te doen.

Heb je nog vragen n.a.v. bovenstaande kunt u altijd even bellen of mailen naar ons op 06-46342460 of info@kwmakelaars.nl

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht of neem telefonisch contact met ons op.

0187 218 008
Ma t/m Za van 8.30 tot 22.00 uur

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

;