Krieger & Witte Makelaars
Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Starters en tweeverdieners

Meer lenen voor hypotheek

De minister van Financiën heeft een concept-wetsvoorstel ingediend waarin tweeverdieners en starters meer kunnen gaan lenen. Doordat het tweede inkomen zwaarder kan worden meegewogen en de studieschuld minder zwaar dient te worden meegewogen kan er een hogere hypotheek worden afgesloten voor een koopwoning.

 

Afgelopen vrijdag is het concept-wetsvoorstel ter consultatie aangeboden. De wijziging houdt in dat bij het bepalen van de maximale hypotheek het laagste inkomen volgend jaar 90% in plaats van de nu 80% van het inkomen kan worden meegenomen. Daarbij wordt de studieschuld minder zwaar meegewogen. Volgens hypotheekadviseurs zou je met de ingang van deze wet ongeveer € 10.000,- tot € 15.000,- meer kunnen lenen.

Uit het rapport van DNB blijkt dat starters op langere termijn niet gebaat zijn bij de verruiming van de leennormen. Volgens DNB zijn de huizenprijzen gestegen, doordat er meer kan worden geleend. DNB denkt dat starters meer baat hebben bij het afbouwen van de hypotheekrenteaftrek, doordat er dan minder geleend kan worden. De startersproblematiek staat hoog op de agenda van VBO. Ontwikkelingen met betrekking tot deze wetswijziging houden wij nauwlettend in de gaten.

Wilt u precies weten wat ú kunt lenen voor uw droomwoning? Maak dan een afspraak met onze eigen hypotheekadviseur.

 

*Bron VBO

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht of neem telefonisch contact met ons op.

0187 218 008
Ma t/m Za van 8.30 tot 22.00 uur

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

;