Krieger & Witte Makelaars
Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Eerst je eigen woning verkopen of eerst een andere woning kopen?

Eerst een woning verkopen en dan kopen:

Deze optie lijkt de meest logische. Je loopt niet het risico op (lange) dubbele maandlasten waardoor je mogelijk in de financiële problemen kunt komen. Tevens weet je wat jouw woning heeft opgebracht, zodat je ook weet wat je te besteden hebt bij de aankoop van een nieuwe woning. Verder sta je niet onder tijdsdruk, waardoor je een betere onderhandelingspositie hebt.

Nadelen zijn er ook. Mogelijk wil een koper de woning snel betrekken. Je moet dus snel op zoek naar een andere woning, maar dat kan een probleem zijn. Het aanbod is laag en de vraag is groot. Probeer dan maar eens op tijd een geschikte woning te vinden en heb je die woning al gevonden, dan ben je vaak niet de enige kaper op de kust.

Tijdelijk een woning huren of bij familie intrekken kan een tussenoplossing zijn. Dat betekent wel een keer extra verhuizen en de verhuisdozen inpakken. Bovendien liggen de huurwoningen niet voor het oprapen en zijn de huurprijzen hoog.

 

Eerst een woning kopen en dan verkopen:

Als je jouw droomwoning hebt gevonden wil je niet dat iemand anders deze koopt en ben je genoodzaakt om deze woning te kopen, voordat jouw eigen woning is verkocht. Zoals al eerder gezegd, is het aanbod laag en de vraag groot. Eerst kopen en dan verkopen kan wel spanningen met zich meebrengen. Hoelang staat mijn woning te koop en wat zal de uiteindelijke opbrengst zijn? Dat zijn eventueel vragen die bij je op zouden kunnen komen.

Het voordeel is wel dat je niet tijdelijk hoeft te huren en dat je er van verzekerd bent dat je een woning hebt gevonden die volledig aan jouw woonwensen voldoet. Tevens hoef je niet twee maal te gaan verhuizen en heb je voldoende tijd om te klussen mocht dit nodig zijn.

Alvorens voor deze optie te kiezen is het raadzaam om na te gaan of er genoeg financiële ruimte is om een tijd met dubbele woonlasten te zitten. Bij de bank moet je namelijk aan kunnen tonen dat je gedurende 12 tot 24 maanden deze maandlasten naast jouw nieuwe woning kunt betalen.

Overbruggingskrediet:

Koop je een nieuwe woning voordat jouw huidige woning is verkocht, dan kun je een overbruggingskrediet afsluiten. Het woord zegt het al, met deze lening overbrug je de periode dat jouw huidige woning nog niet is verkocht. Zodra de woning is verkocht, los je met de opbrengst de oude hypotheek en het overbruggingskrediet af.

Eerst je eigen woning verkopen of eerst een andere woning kopen?

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht of neem telefonisch contact met ons op.

0187 218 008
Ma t/m Za van 8.30 tot 22.00 uur

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

;