Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Aankoopmethode

Courtage op basis van de aankoopprijs

Veel aankoopmakelaars hanteren een vast tarief dat bestaat uit een percentage van de aankoopsom. Dit percentage kan soms wel oplopen tot 1,5%. Eigenlijk betekent dit dat hoe hoger een aankoopprijs is, hoe meer deze aankoopmakelaar betaald krijgt. Immers, hoe hoger de koopprijs, hoe hoger zijn of haar courtage is. Dat is natuurlijk niet logisch, want hoe slechter de aankoopmakelaar zijn werk doet hoe hoger zijn uiteindelijke beloning is!

 

Is een vast tarief dan goedkoper?

Je ziet steeds meer aankoopmakelaars die met een vast tarief werken, maar dan is de vraag: Is dit beter dan een aankoopmakelaar die werkt op basis van een courtage, welke is gebaseerd op de aankoopprijs van de woning? Het grote voordeel is wel dat u in ieder geval weet waar u aan toe bent en wat u de aankoopmakelaar moet betalen. De vraag rijst dan echter hoe gemotiveerd uw aankoopmakelaar is om voor u de beste prijs te bedingen. Met een vast tarief is er namelijk geen enkele prikkel voor de aankoopmakelaar om een zo voordelig mogelijke aankoop voor u te bedingen. Dit omdat de uiteindelijke aankoopprijs op geen enkele wijze van invloed is op zijn courtage. Deze stond toch al vast! Tevens moet u er goed op letten wat de aankoopmakelaar precies doet voor zijn vaste tarief zodat u later niet voor onaangename, financiële, verrassingen komt te staan.

 

Courtage gebaseerd op alleen een prestatietarief

Een 3de systeem is die van de courtage gebaseerd op het bedrag wat de aankoopmakelaar uiteindelijk van de oorspronkelijke vraagprijs weet af te krijgen. Het risico wat u nu kunt lopen is dat wanneer de aankoopmakelaar een relatief klein bedrag van de vraagprijs af kan onderhandelen, dit niet kostendekkend voor hem of haar kan zijn. Dit zou betekenen dat bij een geslaagde transactie hij of zij dus verlies gaat leiden. U zult begrijpen dat er maar weinig aankoopmakelaars zijn die dan toch gemotiveerd zijn om de transactie te laten slagen. Deze aankoopmakelaar gaat veel liever op zoek met u naar een andere woning waar hij of zij wel iets op kan verdienen.

Krieger & Witte makelaars combineert systemen!

Krieger & Witte makelaars combineert twee systemen. Wij zijn van mening dat het beloningssysteem dat wij hanteren het beste resultaat zal genereren. Wij hanteren een laag vast tarief om onze vaste kosten te dekken met daar bovenop een prestatievergoeding die afhankelijk is van het bedrag wat wij van de vraagprijs af weten te onderhandelen. Wij zullen een aankoop daarom ook nooit af laten ketsen als wij niets of een laag bedrag van de vraagprijs af weten te onderhandelen. Wij zullen dus ons uiterste best doen om tot een zo gunstig mogelijke aankoopprijs voor u te komen, omdat daar onze verdienste inzit!!

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht of neem telefonisch contact met ons op.

0187 218 008
Ma t/m Za van 8.30 tot 22.00 uur

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

Gratis Waardebepaling

Heeft u verhuisplannen en wilt u graag de (over)waarde van uw woning weten?
Nodig Krieger & Witte makelaars uit voor een gratis waardebepaling.

Meer informatie